Az amerikaiak palacsintája - cukor nélkül



Nincs mellébeszélés. Ez amerikai palacsinta. Cukor nélkül.


Ez az alaprecept. Semleges ízű, így bármivel ehető. Édességekkel, de akár gépsonkával is. Ha édesre vágyunk, akár a tésztába tehetünk vanillincukrot, vagy éppen kevés sót.  


Ebből lesz 10-12 db puffancsunk: 

3 nagyobb egész tojásból,
120 g finomlisztből,
1 teáskanál sütőporból,
150 ml tejből,
egy csipet sóból.
+ kell még a kívánt feltét, és egy pici olaj a sütéshez.

És így készülnek:

1) A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a liszttel, a sütőporral elkeverjük, majd a tejet is hozzáöntjük, simára keverjük.

2) Csipetnyi sóval a tojások fehérjéit kemény habbá verjük.

3) A két tálunk tartalmát összekeverjük: óvatosan, lukas kanállal belekeverjük a fehérjét a sárga tésztalapba.

4) Enyhén megolajozott teflonserpenyőbe egy közepes merőkanálnyi tésztát merünk, nem kell szétfolyatni. Mikor már nem folyós a tészta teteje, lapáttal megfordítjuk a másik oldalára. Aranysárgára sütjük a pufikat.


Feltét: amit csak szánk, szemünk kíván! Lehet: gyümölcs, cukros szirupok, mogyorókrém, kakaó, lekvár, fahéjas almabefőtt, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése