A legkedveltebb, egyszerű és viszonylag gyors darabos sütemény. Több ezer variációja létezik, ám szerintem a tejes, tejfölös alapreceptek a legjobbak.
A kis muffok hozzávalói:
250 g finomliszt
70 g teavaj
2 darab egész tojás
100 g cukor
200 ml tej
2 teáskanál rum
60 g kakaópor
1 csomag sütőpor
+két marék meggy, vagy málna, csokidarabkák
1) A nedves alapanyagokat simára keverjük: a vajhoz a cukrot, és a tojásokat, végül a tejet és a rumot adjuk.
2) A liszthez a sütőport és a kakaót is hozzákeverjük.
3) A két tál tartalmát elegyítjük úgy, hogy a port a tojásoshoz keverjük. Szükség esetén robotgéppel simára keverjük.
4) Beledobáljuk a gyümölcsöt, vagy akár még csokidarabkákat is.
5) 170°-ra előmelegített sütőbe toljuk a megtöltött muffintálcánkat, és 20 percig sütjük, közben tilos nézegetni, nyitogatni a sütőt, mert összeesnek a muffok. 20. percnél tűpróba, ha minden rendben, akkor már kész is. Ha nem, akkor még van 5 percük melegben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése